Bloss


Vappuna oli kukinnot kohillaan

Toukokuun alussa alkoi taas työharjoittelujakso, sekä tuotteistaminen. Aah niin mukavaa! Olen tullut opiskeleman luonto-oppaaksi ja 9 kuukauden kokemuksella pitäisi nyt keksiä, sekä duunata jonkinlainen myytävä tuote. Uuden opintosuunnitelman mukaan se on pakollinen osa luontoalan tutkintoja.

Oon ehdottomasti sitä mieltä, että on tärkeää saada esille uudenlaisia kokemuksia ja tuotteita joita voidaan ihmisille tarjota. Samalla matkailijoiden, sekä kaikkien luonnossa liikkuvien ja siitä kiinnostuneiden saaden elämyksiä. Siitä saadaan samalla elantoa itselle ja uutta freesiä potkua yritysmaailmaan. Metsämielikurssit, terveydenhoito luonnossa, yksittäisille matkailijoille tehtävät elämykset, yritysasiakkaille tehtävät virkistyspäivät, turistiryhmien paimentaminen tunturissa.. näitä on ja näitä tulee lisää oikein rytäkällä.

Silti kritisoin vähän tätä uutta koulutusta sen verran, että jos opiskellaan luonto-oppaaksi, niin silloin pitäisikin keskittyä nimenomaan siihen luontotietämykseen. Onhan se meistä jokaisesta kiinni ja kaikilla on omat mielenkiinnon kohteensa, mutta meikäläisestä on ensisijaisen tärkeää, että jos opastan ihmisiä luonnossa tai missä vaan aktiviteetissa, tiedän mitä teen. Jotenkin tuntuu, että on keskittynyt viimeisen kuukauden niin paljon yrittäjyyteen, tuotteisiin ja työntekoon, että se kaikista tärkein on vähän jäänyt välistä. Nimittäin luonnontuntemus. 

Olin niin into pinkeänä seuraamassa Koskimiehen tarinoita kun mentiin vähän päälle kuukausi sitten pitkin Espoon rantoja muuttolintuja bongaten. Tuntui niin voimaannuttavalta olla sellaisen koko elämänsä jollekin asialle omistautuneen ihmisen seurassa ja vaan oppia. Sitten se meidän koulujakso taas päättyi ja piti alkaa tuotteistaa. Juuri kun olisi parhaat hetket seurata talvihorroksesta heräävää luontoa!

Mutta kaikkee ei voi saada. Ja oon aivan super kiitollinen siitä, minkälaista ja keiltä kaikilta me ollaan opetusta saatukaan tän kurssin aikana! Lisäksi ei siitä lintujen ja kasvien opettelusta yhdessä kuukaudessa tuu yhtään mitään: Lintujen äänet on yhtä sekamelskaista konserttia kun kaikki koittaa samana ehtoona päästä kuksimaan. Kasveja on niin pirusti, että siinä menee koko elämä opetellessa edes ne perusyrtit. Mutta kuitenkin, ehkä painottaisin hieman enemmän siihen luonnontietämyksen pariin, jos itse kurssia suunnittelisin. Yrityskurssit, sekä tuotteistamiset sitten erikseen.
Kaikesta huolimatta nyt mennään kohti kurssin loppua oikein rytinällä! Vikat pari viikkoa enää! Ihan käsittämätöntä. Tässä kaikessa tuotteistamisessa sun muussa meni vähän itsellä puurot ja vellit sekasin: en kirjoittanut oikein mitään. En ees tätä blogia.

Uskon kuitenkin, ettei tän blogi loppu oo tässä. Oon saanu uutta inspistä ja edessä on aika pirusti uusia seikkailuja! Mutta niistä sitten lisää myöhemmin. Katsotaas vähän mitä toukokuu toi tullessaan!

Nuuksion Pohjoisen Portin piha täyttyi teltoista kun kuun alussa pidettiin retkipaikan vaelluskurssia Salmessa


"Ootsä tavannu ikinä karhua? Minkälainen se eräopas-kurssi oikein on?"

Vastailin ihmisten kysymyksiin retkipaikan vaelluskurssilla. Tuntuu jotenkin oudolta, että pari vuotta sitten tulin Etelä-Amerikasta reissultani Suomeen aivan yhtä vitun pihalla kun ennenkin reissulta tullessa, jotta mitäs nyt sitten. Kuitenkin vuosien takainen päätös eräopaskurssista tuli taas esille ja tässä sitä oltiin, ihan kunnon opaskeikoilla töissä. Salmi on kiva, ihmisten retkeilyinto super jees, ja retkipaikka on best.


Valkovuokot herräillee

Painoin menee duunia pari viikkoa tuntitöissä huristellen pitkin stadia. Aamuinen reitti meni kehä ykköstä ja mulle jäi aina aamusta yllättävän paljon aikaa kahvitauotteluun. Siispä aamut meni lintujen laulua kuunnellessa Villa Elfvikin läheisissä metsissä! Iha huikee mesta btw.

Seuraavaksi kuun puolessa välissä oli retki Ouluun! Oltiin kurssikaverin kanssa retkilehden ständillä proomomassa pohjoisen erämiehille- ja naisille retki sekä riistalehteä. Vastaan tuli ihastuttavien retki- ja eräihmeisten lisäksi sellasia oikein juroja pohjoisen yrmyjä, jotka eivät kuulemma mitään neuvoja tai uutisia retkeilyn tai riistan maailmasta tarvinneet. Noh, selvähän se! Kaksi pitkähiuksista Helsinkiläistaustaista opas-opiskelijaa eivät varmaan näyttäneet niiltä karskeimmilta kairojen samoojilta. 

Kelattiin messujen välissä mennä Hailuodolle, mutta aikataulujen vuoksi jäi se retki muuhun kertaan. Otetiin sen sijaan haltuun Oulun torisataman upeet auringonlaskut.

                       
                                                                                                                                            


                                            

Toripolliisi

Oulun reissusta selvittyä seuraavana vuorossa olikin kurssin ry:n kevätkokous, sekä saunailta. Kiljavalla oli myös eräs retkeilytoimittaja tekemässä telttatestiä, joten autoin häntä siinä.
Illalla peilityyni Sääksjärvi näytti taas kauneutensa, niinkuin lukemattomat muutkin kerrat.






Seuraavana viikonloppuna olikin meidän ry:n duunaama tapahtuma Salmessa. Ihan Pihalla-tapahtumassa oli mukana Varuste.net, Tentsile, SPR:n vapaaehtoisia, Rautionajan Seppiä ja meidän kurssilaisten luontopolkuja, sekä keittiöständi.
Kevään sää toi mukanaan luontoäidin suihkut, jotka vähän verotti meidän tapahtuman kävijämäärää. Lisäksi oli paljon muitakin tapahtumia menossa samaan aikaan. Mutta kaikilla paikalla olijoilla oli super hauskaa, sekä homma onnistu hyvin! Ihmiset pääs jousiampuu, suppailee, telttasaunoo, tutustuu uusiin varusteisiin ja ensiaputaitoihin, luontopolulta sai paljon infoa ihan livenä ja sateen suojaan pääs kahvilaan! Lisäksi meidän oma kokki oli kavereidensa kanssa tehny aika helvetin mässyt sapuskat!

Nukuin ite tapahtumaa edeltävän yön Tentsilessa ja voin sanoo, et oli aikas super makoisat unet! Varuste.netin äijät oli myös duunannu aika kattavan setupin ulkoilua varten. Puhumattakaan muista paikalle saapuneista. Tälläisiä tapahtumia ehdottamasti lisää!

Seppä takoi menemään. Pihalla tehtiin esim tulusrautoja.

Dee näyttää miten niitä kymppejä isketää tauluu

Telttasauna👌

Bräniköitä asenteen Sup-lautoja!
Kuusi Spruce
Varuste.netillä koko varustearsenaali mukana!

Eräkeittiöstä sai pannukahvia, munkkeja, lohileipiä ja wrappeja

Nuuksion Pohjoinen Pirtti on auki joka vklp!

Kivimaalauksia
                                       
                                 
Onnistunut tapahtuma kävijämäärän vähyydestä huolimatta, Oulun reissu oli mukavaa vaihtelua ja retkilehden kaa on aina ollu mukava tehdä yhteistyötä! Retkipaikalla on hyvii kursseja ja siistii olla mukana. Lintujen bongaus on uusi lempiharrastus. Sääksjärvi on <333
Toukokuu over and out! Nyt kohti kesäkuuta ja päästään me ens viikolla niitä kasvejakin tsekkaamaan. 

Ainiin. Kuusijärven savusaunassa Vappuna vanhemmalta mieshenkilöiltä kuultu viisaus: 

"Löylyä ei heitetä, sitä luodaan".

Think about thät!

<3 Onni

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pohjoisen tulia kanootilla

Suomi-vaelluksen katsaus

Suolta Pohjoiseen